Grupp: Huvudforum

NeuroVive - bästa köpläget sedan vintern 2009-2010

0
Ogilla!
11
Gilla!
2011-06-17 08:47:18

En extraordinär extern ej NeuroVive-fundamentabaserad händelse ligger  bakom det mesta av kursraset senaste 2 månaderna.
När NeuroVive i april i år hade stigit med 40-50 % sedan årsskiftet till över 40 kr i kurs anade nog väldigt få att aktiekursen skulle komma att halveras inom ett par månader.
Utsikterna för en fortsatt omvärdering uppåt var goda både enligt fundamental och sannolikt enligt teknisk analys. Bolaget hade ett väldigt framgångsrikt år bakom sig med positivt nyhetsflöde som bl a medförde förkortad tid till eventuell marknad både avseende TBI och hjärtinfarkt. Marknadsexklusivitet avseende medel till svår TBI hade uppnåtts för NeuroSTAT i 7 år i USA och 10 år i EU. Partneravtal för stroke slöts också.

Bolagets preparat CicloMulsion hade just nått fas III inom reperfusionskada vid PCI-behandling efter hjärtinfarkt redan ett år efter att fas I-studien slutförts framgångsrikt.

En viss kursrekyl var förstås inte helt oväntad men med även konkreta planer på en fas IIb/III-studie inom traumatiska hjärnskador 2012 såg - och ser fortfarande - framtiden mycket ljus ut för bolagets forskningsportfölj.

Dessutom framkom i april-maj att bolaget är i preklinisk fas inom stroke och kan ha sin läkemedelskandidat NVP014 i fas I-studie 2012.

NPV014 är även avsedd för mild TBI och status epilepticus, marknader tillsammans värda ungefär lika mycket som NeuroSTATs potentiella marknad inom TBI. Stroke-marknaden är avsevärt större.

I år har dessutom en vetenskaplig review publicerats skriven av flera forskare (Lulic et al) oberoende av NeuroVive, vilka i en omfattande genomgång av forskningsläget kring cyklosporin-A och TBI bl a beskrev verkningsmekanismen mycket utförligt och drog sedan slutsatsen att behandling av patienter med cyklosporin-A (CsA) kan förväntas bli en av flera åtgärder som läkarna i framtiden kommer att använda sig av, även om det naturligtvis återstår att bevisa i fas III-studier att CsA är effektivt.

Den helt dominerade orsaken till kursraset är att Diamyds fas III-studie misslyckades och att dess störste aktieägare offensivt har sålt ut de flesta av hans Diamyd- och NeuroVive-aktier på marknaden. Gissningsvis har belåning påverkat skeendet negativt. Storägaren hade omkring 1/3 av Diamyds aktiekapital och drygt 8 % av NeuroVives. I det senare fallet har lilla Aktietorget fått "ta emot" säljuppdrag på omkring 800 000 - 900 000 aktier i NeuroVive under ganska kort tid. Han hade totalt drygt 1.2 miljoner aktier i NeuroVive innan försäljningarna startade och har således sannolikt en hel del kvar.

Risken för fortsatta utförsäljningar finns därför kvar, men det är likaså möjligt att försäljningstakten minskar eller försäljningarna upphör. I vart fall verkar det som att så kanske sker vid kurser omkring 21 kr vilken var hans ingångskurs vid nyemissionen 2010 där han köpte de flesta av sina aktier.

Om försäljningarna även hänger ihop med vinst/förlust-kvittning var det också rimligt med vinsthemtagning i NeuroVive ned till endast ungefär nuvarande nivå, förutsatt att belåningen inte längre utgör en viktig faktor.

Min analys målkurs är nu pga kursraset groteskt mycket högre än gårdagens slutkurs 20.9 kr. Både absolut- och relativvärderingar indikerar stark köpvärdhet. Ledningens inkl VDs personaloptioner har lösenpris 96 kr 2014. Det tillsammans med deras dominerande ägande visar att ledningen ser en mycket fin potential i bolaget. Den vetenskapliga underbyggnaden är dessutom god även enligt externa forskare som Lulic m fl visade i reviewen.

Läs gärna min uppdaterade aktieanalys.

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

En relativvärdering med PledPharma skulle också visa det fundamenalt sett obefogade i kurshalveringen sedan april. Marknadsvärdena är nu ungefär lika stora, medan NeuroVive ligger flera år närmare att nå marknaden och till lägre studierisk i två läkemedelsprojekt, har större total marknadspotential, dubbelt så många läkemedelsprojekt och har partiell finansiering i fas III redan ordnad (dvs gratis hjärtinfakt-studie).

Observera att VD sagt att man "planerar" för ett listbyte och på Small Cap borde inte kursras likt detta som inte sammanhänger med fundamenta i NeuroVive kunna uppstå riktigt lika lättvindigt, utan institutionella placerare har avsevärt större möjlighet att placera på börsen än på Aktietorget.

Av detta torde framgå att det kan vara ett extremt bra köpläge i NeuroVive nu åtminstone i ett långsiktigt perspektiv, även om det inte utesluter ett ännu bättre inom kort. Men till dess att en börsnotering blir av är det troligt med att kursen har lyft mycket kraftigt, i synnerhet om det sammanfaller i tiden med ett uppnått partneravtal avseende TBI.

Bolaget kommer t ex att visa upp sig på mässor framöver som den i juni i Washington. 28 och 29 juni har NeuroVive aktiviteter där och träffar kanske då potentiella licenstagare/partners. http://e.mybio.zerista.com/exhibitor/member/17823

Ett ytterligare vanligtvis pålitligt tecken på kursbottnande är att baissningen senaste tiden med betydande inslag av ren desinformation avseende NeuroVive på DI:s Börssnack varit likartad den vid kursbotten i höstas när f ö en av de hätskaste "anförarna" var signaturen Einar99 vars återkommande huvudrek Amagerbanken strax efter gick i KK.

Att de nu aktuella baissarsignaturerna på Börssnack xnan, Corvinus, Gött Mos m fl inte skriver om PledPharmas avsevärt högre värdering i hundratals inlägg är symptomatiskt för deras enögdhet...

MVH löparn
0
Ogilla!
11
Gilla!
2011-06-17 08:53:23

:)

0
Ogilla!
15
Gilla!
2011-06-17 08:55:14

Tack för presentationen. Jag började återköpa igår under 20 nivån.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2011-06-17 10:08:31

ABS har inte sålt klart syns det nu, men locket är lagt stilla vid 21 kr  hittills så det kan vara mindre akut försäljning och gissningvis en tidsfråga, t ex efter ett PM, innan villiga köpare vågar köpa offensivt från ABS.

Detta visar att också tydligt att en börsnotering behövs där chansen att hitta matchande stora köpare är avevärt större.

MVH löparn
0
Ogilla!
15
Gilla!
2011-06-17 19:23:16

Löparn,

NVP har säkert potential. Men personligen tycker jag att tidspunkten för att investera i denna typen aktier är helt fel. Men det beror på att jag tror att börsen ska ned. Tror man inte på ett bear scenario så är det ju annorlunda. Men som jag ser det så är det en överhängande fara för en riktigt sur börs framöver.

Personligen så tänker jag ungefär som Haudemann...

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2163709.ece

kanske media har överdrivet lite grann... men jag tror att det är stor risk för ras pga låneproblem i Grekland, andra pigs länder och i USA. Om det är så att dessa problem drabbar börsen så brukar förtag(aktier) som inte visar vinst bli hårt drabbade. Till och med cash cows med relativt låg P/E får stryk. Som jag ser det är risken överhängande att NeuroVive dras med i ett eventuellt fall pga aktien ännu så länge är en aktie med "potential".

Vill man gå in tungt i NVP tar man i mina ögon en mycket stor risk. Skal man promt köpa NVP idag bör den ha en marginal del i portföljen. Om det kommer en negativ nyhet kan aktien tappa 50% till. Om all things equal(inga nyheter) så tror jag aktien skall ned(pga min negativa syn på börsen just nu).

Ja Bertil säljer pga misslyckandet i Diamyd. Men om han inte har hård belåning måste han inte sälja NVP. Personligen tror jag inte att han körde med belåning.

Tekniskt sätt har ju aktien gått under autumn low. Botten i trendkanalen är ca 12-13 kr. Ser inte helt bra ut tekniskt i mina ögon.

och

Jag tillhör den skaran som inte tror på att skribenter på DI styr börskursen i aktier över tid, det är marknaden(tror att de flesta stora investerare inte sitter på BS och andra forum). At the end of the day är det vinsten som drar aktiekursen.

I finanskrisen 2008 satt jag i förhoppningsaktier.. det misstaget gör inte jag om i alla fall.

Mitt råd - ta det lugnt på börsen just nu och investera inte hårt i bolag som inte redan går med vinst. Om man tror på NVP bör man ha en marginal del av den i portföljen.

mvh

Mvh Silicon Valley "In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2011-06-17 19:49:22

Det finns troligen en hel del kvar på 21 nivån men den dag de är borta kan den nog dra till 30 på kort tid.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2011-06-17 20:23:06

Har på 2 månader fallit från 44 kr till 20 kr. En P&D aktie om man ser till grafen.

Pumpas upp..och sen släpper man den.

En aktie som påbörjade sin uppgång uner 9 kr för några år sedan. Ser inga skäl till att äga en sådan här aktie.

Någon köper på síg stora poster..skriver en analys..och sedan blir det följa john-beteende...sedan släpper man sin stora post vid lämpligt tillfälle.

P&D-aktie..Kolla grafen själva får ni se.

 

Mvh

0
Ogilla!
63
Gilla!
2011-06-17 20:43:41

#6 visst går det att tolka så..här vet vi dock att det pågår forcerad försäljning via Ålandsbanken. Diamydkraschen har samma datum. Fas111 godkännandet samma datum så det finns en inneboende kraft att rekylera upp när Lindbergs aktier är utsålda till önskad omfattning (han måste troligen inte sälja allt).

0
Ogilla!
4
Gilla!
2011-06-18 21:27:41

Det finns perioder då biotechaktier gått relativt tack vare den konjunkturella okänsligheten fundamentalt sett.

Att prata om pump&dump i fallet NeuroVive är bara okunnigt om man inte analyserat bolaget noga först och kommit fram till att risk/reward är uselt. I själva verket är risk/reward extremt bra nu som min omfattande analys (uppbyggd under över ett år nu)tydligt visat.

Att börja varna och säljreka från NeuroVive när kursen redan har halverats pga EN storägares uppenbart mer eller mindre påtvingade försäljning är dålig tajming, i synnerhet som fundamenta är starkare än någonsin i bolaget.  En varning då kursen varit över 40 kr hade varit bättre. TA har nära noll relevans i detta sammanhang, utom som självuppfyllande. Det är ju Bertil Lindkvist som kortsiktigt "bestämmer" det mesta nu. Trots att marknaden vet att han kanske ska sälja t ex 300 000 aktier ytterligare köps av honom/ABS på 21 kr. A

Bertil Lindkvist ökade en del under första månaderna i år och hade då ca 1.3 M aktier men började sedan istället minska i mars-april innan Diamyds VD avgick och innan fas III-resultatet kom. Troligen var det viss gardering för om Diamyds resultat skulle bli dåligt. När det sedan kom började han omedelbart sälja ut det mesta i både Diamyd och NeuroVive. Det talar starkt för att NeuroViveförsäljningarna har mycket stort samband med Diamyddito. Dessutom gav de försnämmnda vinst att kvittas mot Diamydförluster. Och att han var belånad pga tidigare nyemissioner i Diamyd när han var störste ägare är fullt möjligt . Men oavsett exakta orsaken till hans försäljning är det klart att det sänkte aktien.

 

Att det är mycket stor risk och kursvolatilitet är givetvis ingen nyhet. Men uppsidan är desto större och kompenserar mer än väl för det.

Risk/reward bör vara t ex storleksordningen dubbelt så bra som PledPharma som f ö Redeye i en stor analys har en väldigt hög riktkurs på relativt senast aktiekurs.

Biotech/läkemedelsutvecklare påverkas av modetrender på börsen. Just nu är flera andra branschaktier troligen ovanligt köpvärda fundamentalt sett delvis tack vare Diamyds misslyckande.

MVH löparn
0
Ogilla!
17
Gilla!
2011-06-18 21:35:57

Bertil Lindkvist heter han ;-)

Jag tror inte att han måste sälja några aktier. Han är god för ganska mycket pengar.

Tvivlar starkt på att han har kört med belåning i diamyd. Varför skulle han? Han behöver ju knappast köra med belåning när han var god för 1 miljard +.

Kanske han rätt och slätt efter kraschen i diamyd vill ta lite vinst i NVP. Kanske han tycker att aktien är för högt värderad. 

Mvh Silicon Valley "In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"
0
Ogilla!
24
Gilla!
2011-06-18 22:02:16

Löparn,

Ja nedgången i NVP hänger säkert ihop med fallet i diamyd. Både pga Lindkvists försäljningar, psykologiska orsaker(typ sedan det gick dåligt för diamyd kan det gå dåligt för NVP) och allmän nedgång på börsen.

Bara för att göra det klart. Jag kommer inte med någon sälj anbefallning i NVP. Det enda jag försöker säga är att jag tycker att man i dagsläget(och för övrigt annars också) bör vara lite försiktig med bolag som är tidigt i livscykeln(pga generellt sätt högre risk). Att man inte borde ligga med den största delen av sin post i ett sådant bolag.

Om börsen hade varit totalt sönderbankad eller om det var klart att vi var inne i uppgångstider kanske jag hade resonerat lite annorlunda. Personligen tror jag att vi kan stå inför en dålig tid på börsen, om så blir fallet tror jag att bolag som är tidigt i livscykeln och som ännu inte tjänar pengar kan bli straffade hårt.

Men ja, man kan ju resonera annorlunda också. Som tex att läkemedelsbolag tenderar att göra det bra i oroliga börstider.

Mvh Silicon Valley "In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"
0
Ogilla!
3
Gilla!
2011-06-19 08:49:28

 

Motfrågan angående hans riskbedömning blir då varför B L satt så blytung i Diamyd innan resultatet av fas III-studien kom. Med en kurs som snabbt rasade omkring 85-95 %  så var han ju, åtminstone sett i backspegeln, extremt felpositionerad och i vilket fall som helst i en enorm riskpostion med större delen av portföljen och kanske i paritet med hela fömögenheten efter eventuell belåning.

 Diamyd hade ju ett marknadsvärde på över 3.5 miljarder kr, varav B L kontrollerade omkring 1 miljard. En del var som sagt köpt för  stora belopp i nyemissioner

 

"Tvivlar starkt på att han har kört med belåning i diamyd. Varför skulle han? Han behöver ju knappast köra med belåning när han var god för 1 miljard +."

Men varför satt han i en position som ändå även utan belåning, orsakade att gissningsvis 70-90 % av portföljvärdet rasade ? Det tyder ju ändå på en extremt hög riskprofil.

"Kanske han rätt och slätt efter kraschen i diamyd vill ta lite vinst i NVP. "

I vart fall om man har skattemässiga förluster i Diamyd med eller utan belåning passar det bra att inte kasta bort underskotten utan ta vinster i NVP för kvittning.

 

"Kanske han tycker att aktien är för högt värderad. "

Varför köpte han då i nyemissionen det mesta av sitt NVP-innehav för 21 kr 2010 ?  Varför köpte han så sent som i jan-feb 2011 till mycket högre kurs än nu ? 2010 på 21 kr i nyemissionen var den fundamentala värderingen betydligt högre än nu, dvs sedan dess har bolaget gjort mycket kraftigt värdehöjande framsteg, som bytet från två fas II-studier till fas IIb/III resp fas III, erhållen ODD för TBI i EUo USA,strokeframsteg m m.

Men visst kan han ha ändrat sig angående biotech och ändrat riskprofil nu.

 

Alla som varnar nu borde dock i stället varnat när kursen var över 40 kr nyligen. Ett så exceptionellt snabbt kursfall och som ej är fundamentabaserat och som kom från en nivå där pålästa inser att aktien oxå var köpvärd, gör att de insatta förstår att det är ett enormt köpläge fundamentalt sett nu, när B L säljer ut på 21 kr.  Är han pressad fortfarande finns iofs viss risk för ännu lägre utfösäljningskurs, men samtidigt kommer sanolikt ett sådant här utbud inte igen i första taget.

 

En fråga är vem köparen av flera 100 000-tals aktier via Den Danske Bank var som på högre kurser (var det ca 28-33 kr ?) köpte massor med väl matschande 25 0000- och 50 000-poster !

VEM vågade köpa SÅ mycket så offensivt när B L sålde på offensivt i raset nyligen ???  Den stora aktören måste tro bra om NeuroVive på ca 50 % högre kurs än nu...

 

 

 

 

MVH löparn
0
Ogilla!
3
Gilla!
2011-06-19 10:37:20

Vi har bevittnat det största raset i en aktie någonsin..gick ner 85 % på 1 dag.

Har efter det gått ner 6 veckor i rad.

Diamyd är en aktie som pumpats upp från 8 kr till 160 kr på några år. Det är ett företag som inte tjänat en enda krona. Inga lm ute på marknaden. Ett företa som under 15 år..inte presterat ett enda dugg. Bara kapitalörstöring..där insiders försöker att pressa upp kursen..när den gått upp tillräkligt mycket dumpar dem sina aktier..med insiderinformation (Elisabeth Lindner).

Att höra att ett biotech har ett fundamentalt värde reagerar jag. Ett biotech-företag har ett värde när de tjänar egna pengar..

 

Dessa studier som görs, avtal som skrivs betyder ingenting.

Man skall hålla sig borta från Neuro..och jag tror de felsta håller med mig. Det finns massor med bolag att satsa på som har substans. Efter Diamyd-kraschen så kommer folk att vara väldigt försiktiga med att köpa in sig i dessa bolag. Efter att insiders sålt på information som inte varit ute säger det mesta. Håll er borta blir itt råd.

Neuro var nere under 9 kr för några år sedan. Grafen säger att det också pumpas upp..för att sedan falla handlöst.

Mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2011-06-19 14:08:46

Re Keith

 

Varför skrev du inte massa inlägg om Diamyd när börsvärdet var nära 4 Mdr kr ? Kursen var snarare 220-240 kr ett långt tag.

 

Varför varnar du NU inte för Medivir med börsvärde nära 4 miljarder ?

 

Varför varnar du inte för Bioinvent med börsvärde över 1 miljard ?

 

Varför ska man " hålla sig borta från Neuro..och jag tror de felsta håller med mig."  ?

Det är direkt okunnigt att reka sälj när man inte klarar av att värdera bolaget.

NeuroVives marknadsvärde är nu drygt 0.3 Mdr kr som PledPharma bara trots att det kommit mcket längre.

Det är ännu mer okunnigt OCH ologiskt att påstå "Att höra att ett biotech har ett fundamentalt värde reagerar jag. Ett biotech-företag har ett värde när de tjänar egna pengar.."

 

Du antyder därmed att värdet är noll tills de tjänar pengar...

 

Det finns otaliga exempel på  bolag som du skulle vara värdelösa i 5-10 år och sedan "plopp" få ett motiverat miljardvärde på vinsten.

MVH löparn
0
Ogilla!
3
Gilla!
2011-06-19 14:16:50

 

Sanningen är att marknaden alltid försöker diskontera värdet av framtida kassaflöden vilket medför att det blir alltmer komplicerat för marknaden att värdera någorlunda rätt ju tidigare bolaget är i sitt utvecklingsskede och ju mer komplex verksamheten är och därmed att analysera den.

 

Det brukar betyda att relativt enkla bolag med någorlunda stabil vinst får en stabilare aktiekurs och stora kursvinster når man då vanligen bara efter djupa kriser antingen konjunkturellt eller på bolagsnivå.

 

Att det ofta finnas många köpvärda vinstgivande bolag utesluter förstås inte att det KAN finnas flera ännu mer köpvärda som nu går med förlust t ex, antingen pga tidigt utvecklingskede eller tillfälliga problem.

 

 

MVH löparn
0
Ogilla!
1
Gilla!
2011-06-19 14:20:05

Och PledPharma igen :

 

ÄR DE RIMLIGT VÄRDERADE ???

 

Är noll rätt värde ?

 

är 300 Mkr rimligt värde ?

MVH löparn
0
Ogilla!
21
Gilla!
2011-06-19 19:04:15

Löparn,

Anledningen att vi diskuterar NVP är endast för att det är det bolaget som du här diskuterar. Jag menar det jag menar och du menar det du menar.

För din egen del så bör du i alla fall ha i åtanke att det finns en möjlighet att aktien kan falla vidare. Det är för de flesta folk svårt att sätta ett värde på NVP därför att det är helt omöjligt att förutspå vilken nivå den eventuellt framtida intjäningen kommer att ligga på och hur lönsamt det eventuellt blir.

Det gör att folks meningar om var kursen bör stå varierar kraftigt. Kursen kan vara mycket volatil, och då är det lätt att komma fel, speciellt om du använder belåning.

Kanske du borde vänta med att köpa till Bertil har slutat sälja?

Man kan ju också fråga sig hur fundamentalbaserat den stora uppgången från 8 till 50 kr var.

För övrigt tycker jag att det är kul att du kommer med analyser Löparn. Du läser dig gott upp på bolag och det är bra.

Men, fast du är gott påläst är det inte säkert att du har full översikt över alla framtida faktorer som påverkar bolaget. Det är inte du som utvecklar produkterna och styr informasjonsflödet från företaget. Du är inte den som forskar. Du vet inte om den som styr informationen är allt för optimistisk(brukar vara vanligt i framtidsbolag, se diamyd eller norse).

Som jag ser det så är det ett bolag som har hög risk, oavsett om du är kunnig om bolaget eller inte. Det att du är gott påläst påverkar inte bolagets riskprofil. Det enda det gör är att du själv känner dig säkrare på din investering. Men det är inte alls säkert att du är rätt ute.

Men lycka till i alla fall.

Mvh Silicon Valley "In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"
0
Ogilla!
4
Gilla!
2011-06-19 19:19:56

Ja som jag skrev tidigare är det förstås hög risk, men det är det i alla förhoppningsbolag, och att kursen kommer variera mycket som inte motsvaras av fundamenta kortsiktigt.

Men om man inte ska diskvalificera alla dessa förhoppningsbolag som placering, och man går efter FA, då gäller att försöka analysera dem så nog det går. På så sätt ökar man chanserna att hitta stora framtida vinnare.

 

De negativa kommentarer här ovan verkar inte ta upp specifika nackdelar med NeuroVive utan sådana som gäller förhoppningsbolag generellt. Och det är förståeligt tycker jag om man som princip skyr dessa aktier för att de är jobbiga att analysera och bl a därför extra riskfyllda.

Men det utesluter inte att mycket noggrann analys kan göra att man finner oddsen mycket fördelaktiga.

 

MVH löparn
0
Ogilla!
81
Gilla!
2011-06-20 11:16:30

Om man studerar avslutshistoriken, säljer då ABS också på kurser under 21 kr? Om de inte säljer till kurser under Bertils uppskattade snitt så är ju det en ledtråd till varför han säljer ut. Någon som har koll på det?

0
Ogilla!
5
Gilla!
2011-06-20 11:36:13

#17

Under 15-20 år har man försökt att "analysera" Diamyd. Till slut visade sig att alla analyser saknade någon som helst substans. Det är en sak att skriva på ett sätt som det ser ut att det är en välgrundad analys..och hur verkligheten ser ut. Man kan säga att alla studier egentligen var en stor bluff.

Man hade målat upp en bild av studierna som inte alls stämde med verkligheten. Det intressanta är vilka som har tjänat pengar på att dra upp aktien från 8 till 160 kr. Är det oftast skälet till att man skönmålar studier eller hela tiden har en syn på bolaget som inte överrensstämmer med verkligheten? Min åsikt är att sådana här bolag skall handlas i ett snävt intervall under mycket lång tid..innan man levererar någon konkret.

Då menar jag att man fått ett lm som blivit godkänt och som man tjänar pengar på. Sedan kan man räkna på hur stor marknad man kan få. Att sitta och specka om en marknad ...när man är i tveksamma studiefaser är inte relevant.

Mvh

0
Ogilla!
37
Gilla!
2011-06-20 14:05:02

Alltså, det är en helt enkel problemställning som gör sakerna svårt med denna typen bolag. De har samma problem som den amerikanska riksbanken.

Problemet är att - Företag med potential utan positiv cashflow måste alltid vara positiva.

Varför?

Jo därför att om det kommer fram negativa aspekter så får dom ingen tillgång på kapital(vilket är ett måste för att driva forskning).

Om riskbanken i USA säger att ekonomin i USA går åt helsike och är helt utan kontroll så påverkar de marknaden negativt. Detta är väl anledningen till att FED mer eller mindre konstant innan finanskrisen sa att dom hade full kontroll. Vilket visade sig vara bullshit.

Ett förhoppningsbolag måste vara positiva i sina analyser och studier etc. Om dom inte är det kan dom lika gärna lägga ned.

Detta problem gör det svårare för investerare att tolka värdet på den information man får från dessa bolag(man vet inte när dom är realistiska eller överoptimistiska).

Mvh Silicon Valley "In the stockmarket, the rearview mirror is always clearer than the windshield"
0
Ogilla!
55
Gilla!
2011-06-20 17:46:52

ABS största nettosäljare idag också enligt di, så nivån 21 tycks inte ha någon betydelse för dem, eftersom vi nu är nere på 19.

Om inte Bertil har lägre snittkurs än så, bör man rimligen vara beredd på att de ska sälja ut hela klabbet. Bättre att vänta således.

 

 

0
Ogilla!
60
Gilla!
2011-06-21 08:49:20

Jag uppskattar varjefall att någon försöker presentera case här....
Allt som stigit mkt är inte p&d...men om man kan tjäna pengar även på p&d case så är det väl skitsamma, huvudsaken man gör stålar.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2011-06-22 10:31:02

Nu verkar det ha vänt i NeuroVive !

 

 Det har varit extrem baissning på främst Börssnack, så överdriven att många insett att den påminde om ett skämt...

 

Det har f ö dykit upp lite positiv info som berör hjärtinfarkt-indikationen.

Se min analys målkurskalkyl http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

MVH löparn
0
Ogilla!
3
Gilla!
2011-06-22 14:11:49

ABS krängde (med DDB som huvudmotpart igen) drygt 30 000 aktier och fördröjde nog den definitiva vändningen.

Frågan är vem som står bakom de många stora DDB-köpen av 25 000 - 50 000-poster senaste månaden.

MVH löparn
0
Ogilla!
26
Gilla!
2011-06-27 17:57:44

Hm, det meddelades idag att Bertil L den 23 juni köpte fler aktier i Diamyd. Samma dag som de meddelade att de la ner sin amerikanska studie. 

Samtidigt har ABS i stort sett hållt sig borta från Neurovive sedan dess. Det ser ut som att Bertil L sålde delvis för att köpa mer Diamyd. 

0
Ogilla!
36
Gilla!
2011-06-30 15:10:35

-15% idag, finner inga nyheter?

0
Ogilla!
74
Gilla!
2011-06-30 20:41:55

Det snackas NE på siterna..tror det är det som påverkar..själv förlorade jag en krona när jag gick ur på 19.10..

0
Ogilla!
103
Gilla!
2011-06-30 20:42:29

nej 50 öre..

0
Ogilla!
78
Gilla!
2011-06-30 20:42:47

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2011-06-30 21:19:18

abs verkar tro så iaf

0
Ogilla!
67
Gilla!
2011-06-30 21:25:38

Gillar löparens analysförmåga och ståndpunkt men han verkar lite desparat men alla sina inlägg på alla siter..NVP har nog lite mer på nedsidan..

0
Ogilla!
16
Gilla!
2012-10-11 21:10:01

Återköpt NVP i veckan med GAV 11.30. Besked nästa vecka kring ny listning drar samt nyheten om det lyckosamma brittiska samarbetet. Uppe och vände på 12.80 idag.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-23 14:48:56

Det VAR ett av de bästa köplägena och gav 200 % på några månader för de med god tajming.

Nu är det ett nytt bra köpläge men troligen inte lika extremt bra.

MVH löparn

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-26 13:22:53

Erik Penser har idag kommit med en NeuroVive-analys :

http://www.bequoted.com/investor/company/documents/neurovive_analys_140226-16128.pdf

Man värderar bolaget till 81 kr (mot 27.6 kr vid analystillfället) enligt "sum of the parts" dvs de olika projekten, dvs Fas III reperfusionskada vid hjärtinfarkt och Fas IIa TBI.

I värdet ingår inte (så när som en prognostiserad mindre intäkt vid utlicensiering av hepatit-projektet NVP018) de intressanta prekliniska projekten vilka blir en bonus.

Min egen målkurs är 80 kr och har något lägre värde för CicloMulsion men lite högre för NeuroSTAT och de prekliniska projekten..

Tillsammans med börsnoteringen bör detta öka möjligheterna för att fler investerare "upptäcker" NeuroVive och resulterar i en fortsatt uppvärdering.

Det är såvitt känt första gången en bankanknuten analytiker har analyserat NeuroVive.

------------------

Apropå detta skulle WntResearch må bra av att vara börsnoterat i stället. Då skulle uppmärksamheten från analytiker kunna bidra till en enorm men helt befogad uppvärdering.

MVH löparn

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.